BIEŽĀK UZDOTIE JAUTĀJUMI
VAI BRIEŽA GAĻĀ IR TIK PAT DAUDZ OLBALTUMVIELU KĀ MĀJLOPU GAĻĀ?
VAI BRIEŽA GAĻU REKOMENDĒ LIETOT DIĒTAS LAIKĀ KĀ ARĪ CILVĒKIEM AR AUGSTU HOLESTERĪNA LĪMENI?
Olbaltumvielu ziņā brieža gaļa pārspēj mājlopu gaļu. Brieža gaļā olbaltuma vielas vērtība ir virs vidējās normas, tas nozīmē, ka mūsu organisms to ļoti labi var izmantot.
VAI BRIEŽA GAĻA PIRMS SADALĪŠANAS UN FASĒŠANAS IR NOGATAVINĀTA?
Jā, veselīgs uzturs ir tāds uzturs, kurā Jūs četras reizes nedēļā varat lietot kvalitatīvu brieža gaļu, 150g/ēdienreizē. Gaļas holesterīna līmenis ir atkarīgs no taukiem. Brieža gaļā tauku saturs ir 0g, tātad brieža gaļa nesatur holesterīnu.
VAI JŪSU PIEDĀVĀTO BRIEŽA GAĻU IR IESPĒJAMS NOGATAVINĀT “DRY AGE” SKAPĪ?
Jā, ir iespējams nogatavināt. Testi liecina, ka nav nepieciešams turēt 45 dienas, jo vēlamo efektu jau var sasniegt 14 - 20 dienās.
Brieža gaļa tiek nogatavināta no 7 - 14 dienām. Par nogatavināšanas ilgumu informējam pasūtītāju.
CIK SVARĪGI IR UZRAUDZĪT TEMPERATŪRU UN MITRUMA LĪMENI UZGLABĀŠANAS UN APSTRĀDES TELPĀ?
KURUS GABALUS REKOMENDĒJAT STEIKA PAGATAVOŠANAI?
Šie divi faktori ir ļoti būtiski gan pie uzglabāšans, gan pie apstrādes, lai saglabātu gaļas kvalitāti.
VAI BRIEŽA GAĻU UZTURĀ VAR LIETOT TERMISKI NEAPSTRĀDĀTU?
Brieža gaļas steiku var pagatavot no filejas, karbonādes un viena konkrēta šķiņķa gabala. Testa veikšanai, nodrošināsim produktus no katra gabala, lai ir iespēja salīdzināt, kurš ir tīkamākais gabals Jūsu steikam.
VAI PIE JUMS VAR IEGĀDĀTIES ARĪ CITU MEDĪJAMO DZĪVNIEKU GAĻU?
Var, atbilstoši medību sezonai:
(Stirna: 01.06 - 31.11), ( Alnis: 01.09 - 31.12), (Zaķis: 01.10. - 31.01.), (Bebrs: 15.07. - 15.04.), (Āpsis: 01.08. - 31.03.).
Var, bez ierobežojumiem, jo brieža gaļa nesatur cilvējam kaitīgas un bīstamas slimības. Bieži brieža gaļu izmanto tartara, karpačo pagatavošanā.
VAI STALTBRIEŽA GAĻA PIEEJAMA VISU GADU?
VAI IR IESPĒJAMS IEGĀDĀTIES MEŽACŪKAS GAĻU?
Šobrīd nē, jo, saistībā ar Āfrikas Cūku Mēra ierobežošanu, mežacūkām ir pārvietošanas un tirdzniecības liegums. Tiklīdz šis liegums būs atcelts, tā sortimentu papildināsim arī ar mežacūkas gaļu.
Jā, brieža gaļa ir pieejama visa gada garumā. Sezonas laikā no 15.07. - 31.03 no savvaļā iegūtiem briežiem, ārpus sezonas - no bioloģiskajām staltbriežu audzētavām.