top of page

BRIEŽA ŠNICELE AR BRŪKLEŅU IEVĀRIJUMU

Brieža gaļas bumbiņas
Brieža šnicele

Brieža gaļas šnicele - viena no vienkāršākajām receptēm, kas iepriecinās Jūsu ģimeni un draugus. Šniceli gatavojam no skaista Savvaļas medījumi brieža šķiņķa gabala, kam rūpīgi atdala plēves vai cīpslas, ja tādas ir. Droši varat izmantot karbonādi vai kādu citu gabalu, kas sagriežams šķēlēs.


SASTĀVDAĻAS
Brieža gaļas bumbiņas | Sastāvdaļas
Brieža šnicele | Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:

500 g Savvaļas medījumi šķiņķis vai karbonāde

200 g brūklenes

3 ēdk rīvmaize

3 ēdk sviests

1 ēdk milti

1 gab ābols

1 gab ola

*** eļļa cepšanai

*** sāls

*** malti pipari


Gatavošanas laiks 30 minūtes. Maltīte sanāks 3 - 4 ēdājiem.


PAGATAVOŠANAS GAITA
Brieža osso buco | Pagatavošanas gaita
Brieža šnicele | Pagatavošanas gaita

Gaļu perpendikulāri šķiedrai sagriež ap 1,5 cm biezās šķēlēs. Katru šķēli rūpīgi izklapē ap puscentimetru biezumā. Šniceles nedaudz apsāla un sapiparo ar svaigi maltiem pipariem.


Brieža osso buco | Pagatavošanas gaita
Brieža šnicele | Pagatavošanas gaita

Sakuļ olas. Uzber uz viena šķīvīša miltus, uz otra šķīvīša - rīvmaizi. Gaļas šķēles vispirms apviļā miltos, tad olā un visbeidzot rīvmaizē.


Brieža osso buco | Pagatavošanas gaita
Brieža šnicele | Pagatavošanas gaita

Uzkarsē pannā sviestu. Cep šniceles gaiši brūnas bagātīgā sviesta daudzumā no abām pusēm. Nepārcepiet, lai gaļa nekļūtu sausa.


Brieža osso buco | Pagatavošanas gaita
Brieža šnicele | Pagatavošanas gaita

Gatavojam brūkleņu ievārījumu. Ābolam izņem serdi, to nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Liek katliņā kopā ar brūklenēm un savāra līdz ogas un āboli pašķīduši. Pēc garšas pievieno cukuru. Ja vēlaties - nedaudz kanēļa.


Brieža osso buco | Pagatavošanas gaita
Brieža šnicele | Pagatavošanas gaita

Šniceles pasniedz ar dāsnu karoti brūkleņu ievārījuma un / vai daiviņu citrona. Gatavošanas laiks 30 minūtes, 4- 5 ēdājiem.


PADOMI
  • Diezgan svarīgs ir pietiekams taukvielu daudzums cepšanai: tas nodrošina, ka panējums ātri apcepas, veidojot garoziņu, kas neļauj iztecēt gaļas sulām.

  • Droši var izmantot arī labas kvalitātes eļļu, kurai pielieciet vien karoti sviesta garšai.

34 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page