Brieža gaļas šnicele - viena no vienkāršākajām receptēm, kas iepriecinās Jūsu ģimeni un draugus. Šniceli gatavojam no skaista Savvaļas medījumi brieža šķiņķa gabala, kam rūpīgi atdala plēves vai cīpslas, ja tādas ir. Droši varat izmantot karbonādi vai kādu citu gabalu, kas sagriežams šķēlēs.
SASTĀVDAĻAS
Sastāvdaļas:
500 g Savvaļas medījumi šķiņķis vai karbonāde
200 g brūklenes
3 ēdk rīvmaize
3 ēdk sviests
1 ēdk milti
1 gab ābols
1 gab ola
*** eļļa cepšanai
*** sāls
*** malti pipari
Gatavošanas laiks 30 minūtes. Maltīte sanāks 3 - 4 ēdājiem.
PAGATAVOŠANAS GAITA
Gaļu perpendikulāri šķiedrai sagriež ap 1,5 cm biezās šķēlēs. Katru šķēli rūpīgi izklapē ap puscentimetru biezumā. Šniceles nedaudz apsāla un sapiparo ar svaigi maltiem pipariem.
Sakuļ olas. Uzber uz viena šķīvīša miltus, uz otra šķīvīša - rīvmaizi. Gaļas šķēles vispirms apviļā miltos, tad olā un visbeidzot rīvmaizē.
Uzkarsē pannā sviestu. Cep šniceles gaiši brūnas bagātīgā sviesta daudzumā no abām pusēm. Nepārcepiet, lai gaļa nekļūtu sausa.
Gatavojam brūkleņu ievārījumu. Ābolam izņem serdi, to nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Liek katliņā kopā ar brūklenēm un savāra līdz ogas un āboli pašķīduši. Pēc garšas pievieno cukuru. Ja vēlaties - nedaudz kanēļa.
Šniceles pasniedz ar dāsnu karoti brūkleņu ievārījuma un / vai daiviņu citrona. Gatavošanas laiks 30 minūtes, 4- 5 ēdājiem.
PADOMI
Diezgan svarīgs ir pietiekams taukvielu daudzums cepšanai: tas nodrošina, ka panējums ātri apcepas, veidojot garoziņu, kas neļauj iztecēt gaļas sulām.
Droši var izmantot arī labas kvalitātes eļļu, kurai pielieciet vien karoti sviesta garšai.
Comments