Piešķiriet karijam sezonālu raksturu ar savvaļas brieža gaļu. Tas ir brīnišķīgi liess — lielisks papildinājums šim vienkāršajam, ātrajam ēdienam. Šajā receptē karija pastu gatavojam paši, bet, ja pirksiet veikalā, pārliecinieties, cik asa ir pasta, jo tās mēdz krietni atšķirties.
Gatavošanas laiks 2 stundas.
SASTĀVDAĻAS
KARIJA PASTAI vajadzēs:
120 g konservēta paprika
1/2 gab. čili
1 tējk. koriandrs
1/2 tējk. kanēlis
1 tējk. garam masala
1/2 tējk. kurkuma
1 tējk. kumīns
1/2 tējk. fenheļa sēklas
1 ēdk. baltvīna etiķis
*** koriandra lapas
Pamatēdienam vajadzēs:
1,5 kg Savvaļas medījumi brieža gaļas gulašs
400 ml konservēti tomāti
400 ml kokosriekstu piens
100 g sviests
4 gab. ķiploka daiviņas
3 gab. sīpoli
1 gab. zaļais čili
*** gabals svaiga ingvera
*** koriandra lapas
*** sāls
*** iepriekš pagatavotā karija pasta
*** rīsi kā piedeva
No 1,5 kg brieža gaļas gulaša sanāks maltīte 4-5 ēdājiem.
PAGATAVOŠANAS GAITA
Gatavo karija pastu. Lai pagatavotu karija pastu, visas sausās garšvielas mazliet apgrauzdē uz pannas (tikai nesadedzināt!). Liek blendera traukā kopā ar atlikušajiem produktiem un sablendē gludenu pastu.
Sautējamā katlā liek pusi sviesta un tajā strauji apbrūnina gaļas gabalus. Izņem no katla un noliek malā. Sīpolus, ķiplokus, čili un ingveru smalki sagriež un liek katlā līdz ar palikušo sviestu. Uz lēnas uguns pasutina 10 minūtes.
Liek katlā atpakaļ gaļu līdz ar pagatavoto karija pastu, kokospienu un konservētajiem tomātiem. Ja šķiet, ka trūkst šķidruma, ielej tomātu bundžā nedaudz ūdens, saskalo un papildina katla saturu.
Pievieno karoti sāls, samaisa un liek cepeškrāsnī 170 grādos uz 1/2 stundu. Pasniedz ar rīsiem un papildu čili vai/un koriandra lapām.
PADOMI
Ja karija pastu pirksiet veikalā, pārliecinieties cik asa ir pasta, jo tās mēdz krietni atšķirties.
Ja maltīti plānojat laicīgi, varam ieteikt gaļu iepriekšējā dienā iemarinēt jogurtā - tas dos papildu sulīgumu.
Konservētu papriku var aizstāt ar krāsnī ceptu. Papriku cep 220 grādos līdz miziņa kļuvusi melna. Tad nomizo.
Comments