top of page

BRIEŽA GAĻAS KARIJS


Brieža gaļas karijs
Brieža gaļas karijs

Piešķiriet karijam sezonālu raksturu ar savvaļas brieža gaļu. Tas ir brīnišķīgi liess — lielisks papildinājums šim vienkāršajam, ātrajam ēdienam. Šajā receptē karija pastu gatavojam paši, bet, ja pirksiet veikalā, pārliecinieties, cik asa ir pasta, jo tās mēdz krietni atšķirties.

Gatavošanas laiks 2 stundas.

SASTĀVDAĻAS
Karija pastas sastāvdaļas
Karija pastas sastāvdaļas

KARIJA PASTAI vajadzēs:


120 g konservēta paprika

1/2 gab. čili

1 tējk. koriandrs

1/2 tējk. kanēlis

1 tējk. garam masala

1/2 tējk. kurkuma

1 tējk. kumīns

1/2 tējk. fenheļa sēklas

1 ēdk. baltvīna etiķis

*** koriandra lapas


Brieža gaļas karijs sastāvdaļas
Brieža gaļas karijs | Sastāvdaļas

Pamatēdienam vajadzēs:


1,5 kg Savvaļas medījumi brieža gaļas gulašs

400 ml konservēti tomāti

400 ml kokosriekstu piens

100 g sviests

4 gab. ķiploka daiviņas

3 gab. sīpoli

1 gab. zaļais čili

*** gabals svaiga ingvera

*** koriandra lapas

*** sāls

*** iepriekš pagatavotā karija pasta

*** rīsi kā piedeva


No 1,5 kg brieža gaļas gulaša sanāks maltīte 4-5 ēdājiem.


PAGATAVOŠANAS GAITA
Brieža gaļas karija pagatavošanas gaita
Brieža gaļas karijs | Pagatavošanas gaita

Gatavo karija pastu. Lai pagatavotu karija pastu, visas sausās garšvielas mazliet apgrauzdē uz pannas (tikai nesadedzināt!). Liek blendera traukā kopā ar atlikušajiem produktiem un sablendē gludenu pastu.


Brieža gaļas karija pagatavošanas gaita
Brieža gaļas karijs | Pagatavošanas gaita

Sautējamā katlā liek pusi sviesta un tajā strauji apbrūnina gaļas gabalus. Izņem no katla un noliek malā. Sīpolus, ķiplokus, čili un ingveru smalki sagriež un liek katlā līdz ar palikušo sviestu. Uz lēnas uguns pasutina 10 minūtes.


Liek katlā atpakaļ gaļu līdz ar pagatavoto karija pastu, kokospienu un konservētajiem tomātiem. Ja šķiet, ka trūkst šķidruma, ielej tomātu bundžā nedaudz ūdens, saskalo un papildina katla saturu.


Brieža gaļas karija pagatavošanas gaita
Brieža gaļas karijs | Pagatavošanas gaita

Pievieno karoti sāls, samaisa un liek cepeškrāsnī 170 grādos uz 1/2 stundu. Pasniedz ar rīsiem un papildu čili vai/un koriandra lapām.

PADOMI
  • Ja karija pastu pirksiet veikalā, pārliecinieties cik asa ir pasta, jo tās mēdz krietni atšķirties.

  • Ja maltīti plānojat laicīgi, varam ieteikt gaļu iepriekšējā dienā iemarinēt jogurtā - tas dos papildu sulīgumu.

  • Konservētu papriku var aizstāt ar krāsnī ceptu. Papriku cep 220 grādos līdz miziņa kļuvusi melna. Tad nomizo.

97 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page