Brieža maltā gaļa – jūsu svētku galdā! Svētkiem piestāv mazliet pārsteiguma un mazliet ačgārnības. Pagatavojam skaistus keksiņus no brieža gaļas! Ar brīnišķīgu, vieglu kartupeļu biezeņa "krēmu".
Šie maltās gaļas keksiņi var būt lieliska piedeva jebkurai svētku maltītei, vai arī, kā ātras spēcinošas brokastis, vai - kā garšīga aukstā uzkoda, dodoties garākā pārgājienā.
SASTĀVDAĻAS
Sastāvdaļas:
800 g Savvaļas medījumi brieža maltā gaļa
800 g kartupeļi
80 g sviests
300 ml piens
120 g baltmaize
2 gab. olas
2 gab. ķiploka daiviņas
1 ēdk. sinepes
1 tējk. kūpināta paprika
*** sāls
*** malti melnie pipari
Gatavošanas laiks 1 stunda. Produktu daudzums paredzēts 12 keksiņiem.
PAGATAVOŠANAS GAITA
Maizi izmērcē 150 ml piena. Un samaisa ar gaļu, olām, sinepēm, papriku, ēdamkaroti sāls, krietnu šķipsnu piparu un rīvētu ķiploku.
Maltās gaļas masu kārtīgi samīca un pilda keksu formiņās tā, lai veidotos neliela kaudzīte. Cep krāsnī 190 grādos 25 minūtes.
Kartupeļus nomizo, novāra mīkstus, rūpīgi nosusina un izspaida caur sietu. Uzvāra atlikušo pienu un, līdz ar sviestu, iekuļ kartupeļos. Sasāla un sapiparo. Mazliet uzputo.
Caur konditorejas maisiņu spiež uz gatavajiem "keksiņiem" skaistas kartupeļu biezeņa cepures, rotā pēc patikas un pasniedz.
PADOMI
Ja kartupeļu biezenim pievienosiet sablendētus spinātus, sanāks zaļa "eglīte".
Kā rotājumus vēl var izmantot čili pāksts ripiņas, kaperus, konservētu zaļos piparus vai pērļu sīpoliņus, sīkas siera "pērlītes" vai diedzētus graudus.
Comments