"Kotletes!", šķiet, ir pirmais, kas ienāk prātā, ieraugot malto gaļu. Gatavojot kotletes no brieža gaļas, jāņem vērā, ka tā ir ļoti liesa. Jā vēlaties, var pievienot cūkas vēdera gabalu, lai kotletes sanāktu mīkstākas un sulīgākas. Taču arī ar tīru brieža gaļu, kotletes sanāks nevainojamas. Ola, savukārt, palīdzēs gaļas suliņas noturēt kotletes iekšpusē.
SASTĀVDAĻAS
Sastāvdaļas:
1 kg Savvaļas medījumi brieža maltā gaļa
400 g cūkas vēdera gabals (pēc izvēles)
100 g baltmaize
100 ml piens
2 gab. olas
1-2 gab. ķiploka daiviņas
1 ēdk. asā čili mērce
1/2 tējk. piparu graudi
*** sāls
Gatavošanas laiks 30 minūtes. Produktu daudzums paredzēts ap 16 kotletēm.
PAGATAVOŠANAS GAITA
Piparus piestiņā sasmalcina. Liek lielā krūzē maizi, olas, pienu, sāli, sarīvētu ķiploku, čili mērci un piparus. Ļauj maizei izmirkt un ar blenderi visu sastrādā viendabīgā masā.
Cūkgaļu samaļ. Liek klāt malto brieža gaļu un maizes - piena maisījumu. Visu rūpīgi samīca. Kārtīga izmīcīšana ir nepieciešama, lai kotletēm būtu viendabīga struktūra, tās cepoties pārāk nesarautos un nesaplaisātu.
No masas ar viegli samitrinātām rokām gatavo nelielas, ap 100 g smagas kotletītes. Cep mērenā karstumā no abām pusēm brūnas. Gatavošanas laiks 30 minūtes. Sanāks ap 16 kotlešu. Labu apetīti!
PADOMI
Kotletes labāk veidot diezgan plakanas, jo tās cepot sarausies apaļīgas.
Ļoti svarīgi, lai kotlešu masu kārtīgi izmīcītu, lai kotletēm būtu viendabīga struktūra, tās cepoties pārāk nesarautos un nesaplaisātu.
Un noteikti pirms liec kotletes uz pannas, pārliecinies, ka tā ir kārtīgi uzkarsusi.
Comments