top of page

BRIEŽA GAĻAS LAZANJA


Brieža gaļas lazanja
Brieža gaļas lazanja

Šī brieža lazanja noteikti kļūs par ģimenes iecienītu. Lazanja ir brīnišķīgs ēdiens un to var pagatavot gandrīz no jebkurām sastāvdaļām. Īpaši garda un sātīga tā sanāks no maltas brieža gaļas. Mērces sutināšanai šeit ir liela nozīme: šis process gaļu dara mīkstu un piesātinātu ar garšām. Ļoti ērti to var izdarīt arī smagā čuguna katlā ar vāku, to ieliekot cepeškrāsnī.


SASTĀVDAĻAS
Brieža gaļas lazanja | Sastāvdaļas
Brieža gaļas lazanja | Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:


600 g Savvaļas medījumi brieža maltā gaļa

150 g lazanjas plāksnes

300 g ricotta siers

250 g mocarella siers

150 g cietais siers

400 ml konservēti tomāti

300 ml sarkanvīns

50 g medus

2 gab. olas

2 gab. sīpoli

*** muskatrieksts

*** baziliks

*** timiāns

*** salvija

*** oregano


Gatavošanas laiks 1,5 h. Maltīte sanāks 6 ēdājiem.


PAGATAVOŠANAS GAITA
Brieža gaļas lazanja | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas lazanja | Pagatavošanas gaita

Malto gaļu dziļā pannā uz straujas uguns apbrūnina, mēģinot pēc iespējas to sairdināt. Izņem no pannas un liek malā. Iespējams, tas jādara vairākos paņēmienos, lai gaļa nepaspēj sasulot.

Iešļaksta pannā nedaudz olīveļļas un ieber tur sīki sagrieztus sīpolus. Pacepina uz lēnas uguns kādu minūti un pieliek medu. Ļauj uzburbuļot un liek atpakaļ gaļu.

Pievieno sarkanvīnu, sakapātu salviju, timiāna lapiņas un konservētus tomātus. Tomātu bundžiņu pielej pusē ar ūdeni, izskalo un arī pielej pannas saturam. Visu samaisa, pievieno karoti sāls, maltus piparus un uzvāra.

Ļauj gaļai sutināties vismaz stundu, bet papildu laiks nāks tikai par labu. Pa to laiku ricottu sakuļ ar olām, šķipsnu rīvēta muskatrieksta, sakapātu baziliku un oregano, sāli un šķipsnu piparu.


Brieža gaļas lazanja | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas lazanja | Pagatavošanas gaita

Pārbauda, vai gaļas mērcei kā netrūkst. Visu var ielabot ar sāli, cukuru, pipariem, nedaudz vīna. Jā, vīns izglābj visu. Mērcei jābūt pietiekami lejamai, lai lazanjas plāksnēm ir no kā dabūt mitrumu.


Brieža gaļas lazanja | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas lazanja | Pagatavošanas gaita

Ieklāj formā plānu mērces slānīti un liek virsū lazanjas plāksnes. Tālāk liek 1/3 mērces, 1/3 ricottas masas, 1/3 saplūkātas mocarellas un 1/3 sarīvēta cietā siera. Turpina ar lazanjas plāksnēm un liek kārtas, līdz viss iztērēts.


Brieža gaļas lazanja | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas lazanja | Pagatavošanas gaita

Cep krāsnī 160 grādos apmēram 1h. Maltīte sanāks 6 ēdājiem.


PADOMI
  • Gaļai jāļauj sutināties vismaz stundu, šis process gaļu dara mīkstu un piesātinātu ar garšām.

  • Ricotta siera vietā var izmantot biezu beshamel mērci.

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page