Šī brieža lazanja noteikti kļūs par ģimenes iecienītu. Lazanja ir brīnišķīgs ēdiens un to var pagatavot gandrīz no jebkurām sastāvdaļām. Īpaši garda un sātīga tā sanāks no maltas brieža gaļas. Mērces sutināšanai šeit ir liela nozīme: šis process gaļu dara mīkstu un piesātinātu ar garšām. Ļoti ērti to var izdarīt arī smagā čuguna katlā ar vāku, to ieliekot cepeškrāsnī.
SASTĀVDAĻAS
Sastāvdaļas:
600 g Savvaļas medījumi brieža maltā gaļa
150 g lazanjas plāksnes
300 g ricotta siers
250 g mocarella siers
150 g cietais siers
400 ml konservēti tomāti
300 ml sarkanvīns
50 g medus
2 gab. olas
2 gab. sīpoli
*** muskatrieksts
*** baziliks
*** timiāns
*** salvija
*** oregano
Gatavošanas laiks 1,5 h. Maltīte sanāks 6 ēdājiem.
PAGATAVOŠANAS GAITA
Malto gaļu dziļā pannā uz straujas uguns apbrūnina, mēģinot pēc iespējas to sairdināt. Izņem no pannas un liek malā. Iespējams, tas jādara vairākos paņēmienos, lai gaļa nepaspēj sasulot.
Iešļaksta pannā nedaudz olīveļļas un ieber tur sīki sagrieztus sīpolus. Pacepina uz lēnas uguns kādu minūti un pieliek medu. Ļauj uzburbuļot un liek atpakaļ gaļu.
Pievieno sarkanvīnu, sakapātu salviju, timiāna lapiņas un konservētus tomātus. Tomātu bundžiņu pielej pusē ar ūdeni, izskalo un arī pielej pannas saturam. Visu samaisa, pievieno karoti sāls, maltus piparus un uzvāra.
Ļauj gaļai sutināties vismaz stundu, bet papildu laiks nāks tikai par labu. Pa to laiku ricottu sakuļ ar olām, šķipsnu rīvēta muskatrieksta, sakapātu baziliku un oregano, sāli un šķipsnu piparu.
Pārbauda, vai gaļas mērcei kā netrūkst. Visu var ielabot ar sāli, cukuru, pipariem, nedaudz vīna. Jā, vīns izglābj visu. Mērcei jābūt pietiekami lejamai, lai lazanjas plāksnēm ir no kā dabūt mitrumu.
Ieklāj formā plānu mērces slānīti un liek virsū lazanjas plāksnes. Tālāk liek 1/3 mērces, 1/3 ricottas masas, 1/3 saplūkātas mocarellas un 1/3 sarīvēta cietā siera. Turpina ar lazanjas plāksnēm un liek kārtas, līdz viss iztērēts.
Cep krāsnī 160 grādos apmēram 1h. Maltīte sanāks 6 ēdājiem.
PADOMI
Gaļai jāļauj sutināties vismaz stundu, šis process gaļu dara mīkstu un piesātinātu ar garšām.
Ricotta siera vietā var izmantot biezu beshamel mērci.
Comments