top of page

BRIEŽA GAĻAS PĪRĀGI


Brieža gaļas pīrāgi
Brieža gaļas pīrāgi

Brieža gaļas pīrāgs pasniegts ar salātiem, noteikti ir pietiekami sātīga maltīte arī pusdienās. Pavisam lieliski tie ir piknikā - viegli paņemami līdzi, ērti apēdami.  Jā, un tie ir garšīgi gan tikko no krāsns, gan atdzisuši.

Šajā receptē izmantojam brieža gulaša gabalus, kas ir lieliski piemēroti sutināšanai, bet noderēs arī citi griezumi; vien jāpieskata, lai gaļa izsutinās mīksta.


SASTĀVDAĻAS
Brieža gaļas pīrāgi | Pildījuma sastāvdaļas
Brieža gaļas pīrāgi | Pildījuma sastāvdaļas

PILDĪJUMAM vajadzēs:


400 g Savvaļas medījumi brieža gaļas gulašs

200 g kartupeļi

150 g zilais stiltona siers

400 ml alus

2 gab. sīpoli

*** rozmarīns


Produktu daudzums paredzēts 6 pīrāgiem. Gatavošanas laiks ~ 2h.


Brieža gaļas pīrāgi | Mīklas sastāvdaļas
Brieža gaļas pīrāgi | Mīklas sastāvdaļas

MĪKLAI vajadzēs:


350 g milti

170 g kartupeļu ciete

300 g sviests

2 gab. olas

10 g baltvīna etiķis

10 g sāls

10 g cukurs


PAGATAVOŠANAS GAITA
Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita

Miltus un cieti sasijā lielā bļodā. Miltu maisījumā iekapā sviestu un ar pirkstiem sastrādā drupatainā masā.

1 olu sakuļ ar etiķi, sāli cukuru un 50 g ūdens. Olas maisījumu lej miltu - sviesta masā un veikli samīca mīklu. Tai nav jābūt viendabīgai.


Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita

Mīklu sadala 6 līdzīgās daļās. Saveļ bumbiņās. Pārsedz ar plēvi un liek uz stundu ledusskapī.


Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita

Lai pagatavotu pildījumu, gaļu sagriež ap 2 cm lielos kubiņos. Gaļu apsāla, sapiparo un devīgi apviļā miltos. Sīpolus notīra un sagriež pusripās.

Pannā uzkarsē pāris karotes eļļas un tajā apbrūnina gaļu. Liek to sautējamā katliņā. Tajā pašā pannā apcep sīpolus, nogriež uguni un ielej alu, lai tas atvāra piecepumu. Pannas saturu lej klāt gaļai, pieliek rozmarīnu, nosedz ar vāku un uz lēnas uguns sutina aptuveni 40 minūtes, pa laikam apmaisot, jo milti noteikti centīsies piedegt.


Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita

Kartupeļus notīra un sagriež nelielos kubiņos. Pievieno sautējumam un sutina vēl aptuveni 10 minūtes - līdz kartupeļi mīksti.

Katliņā vajadzētu būt biezam, krēmīgam sautējumam. Pagaršo, vai nevajag papildināt sāli un piparus. Sautējumu atdzesē.


Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita

Katru mīklas bumbulīti izrullē aptuveni 20 cm diametra ripulīšos.


Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita

Uz katra mīklas apļa liek krietnu karoti pildījuma un uz tā uzdrupina stilton sieru. Pārloka un rūpīgi aizspiež maliņu, to vēlreiz nodrošinot ar dakšiņu.


Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas pīrāgi | Pagatavošanas gaita

Pīrāgus nolako ar olu, izdur caurumiņus tvaika nolaišanai un cep krāsnī 180 grādu temperatūrā 25-30 minūtes.

PADOMI
  • Šajā receptē izmantojam Savvaļas medījumi brieža gulaša gabalus, kas ir lieliski piemēroti sutināšanai, bet noderēs arī citi griezumi - šķiņķis, karbonāde; vien jāpieskata, lai gaļa izsutinās mīksta.

  • Procesu var atvieglot, ja pildījumu sasutina un mīklu pagatavo jau iepriekšējā dienā - garša no tā tikai iegūs.

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page