Brieža gaļas pīrāgs pasniegts ar salātiem, noteikti ir pietiekami sātīga maltīte arī pusdienās. Pavisam lieliski tie ir piknikā - viegli paņemami līdzi, ērti apēdami. Jā, un tie ir garšīgi gan tikko no krāsns, gan atdzisuši.
Šajā receptē izmantojam brieža gulaša gabalus, kas ir lieliski piemēroti sutināšanai, bet noderēs arī citi griezumi; vien jāpieskata, lai gaļa izsutinās mīksta.
SASTĀVDAĻAS
PILDĪJUMAM vajadzēs:
400 g Savvaļas medījumi brieža gaļas gulašs
200 g kartupeļi
150 g zilais stiltona siers
400 ml alus
2 gab. sīpoli
*** rozmarīns
Produktu daudzums paredzēts 6 pīrāgiem. Gatavošanas laiks ~ 2h.
MĪKLAI vajadzēs:
350 g milti
170 g kartupeļu ciete
300 g sviests
2 gab. olas
10 g baltvīna etiķis
10 g sāls
10 g cukurs
PAGATAVOŠANAS GAITA
Miltus un cieti sasijā lielā bļodā. Miltu maisījumā iekapā sviestu un ar pirkstiem sastrādā drupatainā masā.
1 olu sakuļ ar etiķi, sāli cukuru un 50 g ūdens. Olas maisījumu lej miltu - sviesta masā un veikli samīca mīklu. Tai nav jābūt viendabīgai.
Mīklu sadala 6 līdzīgās daļās. Saveļ bumbiņās. Pārsedz ar plēvi un liek uz stundu ledusskapī.
Lai pagatavotu pildījumu, gaļu sagriež ap 2 cm lielos kubiņos. Gaļu apsāla, sapiparo un devīgi apviļā miltos. Sīpolus notīra un sagriež pusripās.
Pannā uzkarsē pāris karotes eļļas un tajā apbrūnina gaļu. Liek to sautējamā katliņā. Tajā pašā pannā apcep sīpolus, nogriež uguni un ielej alu, lai tas atvāra piecepumu. Pannas saturu lej klāt gaļai, pieliek rozmarīnu, nosedz ar vāku un uz lēnas uguns sutina aptuveni 40 minūtes, pa laikam apmaisot, jo milti noteikti centīsies piedegt.
Kartupeļus notīra un sagriež nelielos kubiņos. Pievieno sautējumam un sutina vēl aptuveni 10 minūtes - līdz kartupeļi mīksti.
Katliņā vajadzētu būt biezam, krēmīgam sautējumam. Pagaršo, vai nevajag papildināt sāli un piparus. Sautējumu atdzesē.
Katru mīklas bumbulīti izrullē aptuveni 20 cm diametra ripulīšos.
Uz katra mīklas apļa liek krietnu karoti pildījuma un uz tā uzdrupina stilton sieru. Pārloka un rūpīgi aizspiež maliņu, to vēlreiz nodrošinot ar dakšiņu.
Pīrāgus nolako ar olu, izdur caurumiņus tvaika nolaišanai un cep krāsnī 180 grādu temperatūrā 25-30 minūtes.
PADOMI
Šajā receptē izmantojam Savvaļas medījumi brieža gulaša gabalus, kas ir lieliski piemēroti sutināšanai, bet noderēs arī citi griezumi - šķiņķis, karbonāde; vien jāpieskata, lai gaļa izsutinās mīksta.
Procesu var atvieglot, ja pildījumu sasutina un mīklu pagatavo jau iepriekšējā dienā - garša no tā tikai iegūs.
Commentaires