top of page

BRIEŽA GAĻAS VILTOTAIS ZAĶIS

Brieža gaļas bumbiņas
Brieža gaļas viltotais zaķis

Viltotais zaķis ir tāds brīnišķīgs ēdiens, kam piemīt, ja nu ne gluži deviņas, tad tomēr vairākas dzīvības: gards tikko izcepts pusdienu šķīvī, lielisks brokastīs atdzisis ar mārrutkiem, sinepēm vai etiķi, burvīgs uz sviestmaizes vai pat apcepta šķēle burgera maizītē ar pienācīgu devu salātu.


SASTĀVDAĻAS
Brieža gaļas bumbiņas | Sastāvdaļas
Brieža gaļas viltotais zaķis | Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:

800 g Savvaļas medījumi brieža maltā gaļa

250 g malta vistas gaļa

100 g maize

100 g marinēts gurķis

150 g bekons

150 ml piens

2 gab. olas

2 gab. ķiploka daiviņas

*** sāls

*** malti pipari

*** timiāns

*** paprikas pulveris

*** sinepes


Gatavošanas laiks 1,5 h. Maltīte sanāks 8-10 ēdājiem.


PAGATAVOŠANAS GAITA
Brieža gaļas bumbiņas | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas viltotais zaķis | Pagatavošanas gaita

Garšvielu izvēle pilnībā atkarīga no paša gaumes. Mums pie medījuma gaļas patīk timiāns, bet iespēju ir ārkārtīgi daudz - salvija, estragons, koriandra lapas, dilles, baziliks, izops, oregano, koriandra sēklas.


Brieža gaļas bumbiņas | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas viltotais zaķis | Pagatavošanas gaita

Liek bļodā maizi, pārlej ar pienu un ļauj pāris minūtes maizei izmirkt. Pievieno abu veidu maltās gaļas, bekonu, olas, rīvētu ķiploku, marinētos gurķus, sinepes, tējkaroti paprikas, timiānu, piparus, tējkaroti sāls. Visu samīca un liek taisnstūra formā.


Brieža gaļas bumbiņas | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas viltotais zaķis | Pagatavošanas gaita

Ar samitrinātu īkšķi iedur trīs vietās dziļus caurumus. Tie palīdz sākumā temperatūrai tikt klāt "zaķa" viducim un pēc tam uzkrāj gaļas sulas, kas citādi, iespējams, aizburbuļotu pāri formas malām.


Brieža gaļas bumbiņas | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas bumbiņas | Pagatavošanas gaita

Cep 185 grādi uzkarsētā krāsnī apmēram vienu stundu. Ja iedur ar nazīti biezākajā vietā, gaļas sulām, kas iztek, jābūt dzidrām, nevis duļķaini sārtām.

Gatavošanas laiks 1,5 stundas. Maltīte sanāks 8 - 10 ēdājiem. Lai labi garšo!


PADOMI
  • Brieža gaļa ir ļoti liesa, tāpēc to papildinām ar bekona gabaliņiem, maizi un lāsi piena. Savukārt, vistas gaļa dos gludāku struktūru un zaķis arī labāk turēsies kopā.

  • Ja negribas, vai nav iesāktas gurķu burkas, bez tiem, protams, var iztikt. Bet var papildināt ar citiem dārzeņiem: rīvētiem vai smalki grieztiem burkāniem vai selerijas sakni. Vai papriku. Vai pastinaku.

  • Ja jūsu īpašumā ir pārtikas termometrs, zaķa gatavību it viegli var noteikt, izmērot temperatūru: viducī jābūt vismaz 75 grādiem.

97 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page