
Viltotais zaķis ir tāds brīnišķīgs ēdiens, kam piemīt, ja nu ne gluži deviņas, tad tomēr vairākas dzīvības: gards tikko izcepts pusdienu šķīvī, lielisks brokastīs atdzisis ar mārrutkiem, sinepēm vai etiķi, burvīgs uz sviestmaizes vai pat apcepta šķēle burgera maizītē ar pienācīgu devu salātu.
SASTĀVDAĻAS

Sastāvdaļas:
800 g Savvaļas medījumi brieža maltā gaļa
250 g malta vistas gaļa
100 g maize
100 g marinēts gurķis
150 g bekons
150 ml piens
2 gab. olas
2 gab. ķiploka daiviņas
*** sāls
*** malti pipari
*** timiāns
*** paprikas pulveris
*** sinepes
Gatavošanas laiks 1,5 h. Maltīte sanāks 8-10 ēdājiem.
PAGATAVOŠANAS GAITA

Garšvielu izvēle pilnībā atkarīga no paša gaumes. Mums pie medījuma gaļas patīk timiāns, bet iespēju ir ārkārtīgi daudz - salvija, estragons, koriandra lapas, dilles, baziliks, izops, oregano, koriandra sēklas.

Liek bļodā maizi, pārlej ar pienu un ļauj pāris minūtes maizei izmirkt. Pievieno abu veidu maltās gaļas, bekonu, olas, rīvētu ķiploku, marinētos gurķus, sinepes, tējkaroti paprikas, timiānu, piparus, tējkaroti sāls. Visu samīca un liek taisnstūra formā.

Ar samitrinātu īkšķi iedur trīs vietās dziļus caurumus. Tie palīdz sākumā temperatūrai tikt klāt "zaķa" viducim un pēc tam uzkrāj gaļas sulas, kas citādi, iespējams, aizburbuļotu pāri formas malām.

Cep 185 grādi uzkarsētā krāsnī apmēram vienu stundu. Ja iedur ar nazīti biezākajā vietā, gaļas sulām, kas iztek, jābūt dzidrām, nevis duļķaini sārtām.
Gatavošanas laiks 1,5 stundas. Maltīte sanāks 8 - 10 ēdājiem. Lai labi garšo!
PADOMI
Brieža gaļa ir ļoti liesa, tāpēc to papildinām ar bekona gabaliņiem, maizi un lāsi piena. Savukārt, vistas gaļa dos gludāku struktūru un zaķis arī labāk turēsies kopā.
Ja negribas, vai nav iesāktas gurķu burkas, bez tiem, protams, var iztikt. Bet var papildināt ar citiem dārzeņiem: rīvētiem vai smalki grieztiem burkāniem vai selerijas sakni. Vai papriku. Vai pastinaku.
Ja jūsu īpašumā ir pārtikas termometrs, zaķa gatavību it viegli var noteikt, izmērot temperatūru: viducī jābūt vismaz 75 grādiem.
Commentaires