top of page

BRIEŽA GAĻAS TĪTENĪŠI


Brieža gaļas tītenīši
Brieža gaļas tītenīši

Latviešu virtuves klasika, gatavota no brieža šķiņķa. Viegli pagatavojama recepte; galveno laiku aizņem sutināšana. Ja pieejama čuguna "pīle", noteikti izmantojiet to.

Mērcē var droši likt klāt arī sīpolus, ķiplokus, burkānus, pastinakus - tie bagātinās un biezinās mērci.


SASTĀVDAĻAS
Brieža gaļas tītenīši | Sastāvdaļas
Brieža gaļas tītenīši | Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:


1 kg Savvaļas medījumi brieža šķiņķis

150 g žāvētas plūmes

300 g kūpināta krūtiņa

1 gab sarkanais pipars

2 ēdk. tomātu pasta

*** lauru lapas

*** piparu graudi

*** zariņš timiāna


Produktu daudzums paredzēts 5-7 ēdājiem. Gatavošanas laiks ~ 2,5h.


PAGATAVOŠANAS GAITA
Brieža gaļas tītenīši | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas tītenīši | Pagatavošanas gaita

Šķiņķi sagriež apmēram 1,5 cm biezās šķēlēs un izklapē.


Brieža gaļas tītenīši | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas tītenīši | Pagatavošanas gaita

Krūtiņu sagriež strēmelēs, ko liek uz šķiņķa šķēlēm kopā ar plūmēm. Sasāla un sapiparo. Cieši sarullē un notin ar diegu, lai cepoties tie neatnāktu vaļā. Tītenīšus uz pannas apbrūnina. Apcep arī rupjos gabalos sagrieztu piparu.


Brieža gaļas tītenīši | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas tītenīši | Pagatavošanas gaita

Tītenīšus liek katliņā līdz ar timiānu, piparu graudiem, tomātu pastu, lauru lapām un apcepto piparu.

Pielej ūdeni, pārsedz ar vāku un sutina uz mazas liesmas vai cepeškrāsnī 2 stundas.


Brieža gaļas tītenīši | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas tītenīši | Pagatavošanas gaita

Kad gaļa mīksta, to izceļ no mērces. Izņem arī timiāna zariņu, lauru lapas un mērci sablendē. Pēc Patikšanas papildina sāli un piparus.


PADOMI
  • Ja mērce šķiet pārāk šķidra, to var iebiezināt ar nelielu daudzumu cietes.

  • Mērcē var droši likt klāt arī sīpolus, ķiplokus, burkānus, pastinakus - tie bagātinās un biezinās mērci.

59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page