Brieža malto gaļu ir ļoti viegli gatavot, jo tā ir tik aromātiska un nav nepieciešams daudz garšvielu. Tā ir arī liesa, tādēļ pievienojams pieniņš ar maizi. Ja gribas, var piemalt cūkas pavēderes gabaliņu vai pievienot sīki sagrieztu bekonu.
Garlaicīgākais process ir bumbiņu saveidošana, tomēr ar krietnu devu pacietības vai papildu darbaspēku ir paveicams arī tas. Nolieciet blakus bļodiņu ar aukstu ūdeni; pa laikam samitrinātas rokas procesu atvieglo.
SASTĀVDAĻAS
Sastāvdaļas:
500 g Savvaļas medījumi brieža maltā gaļa
100 g maize
100 g brūklenes
80 g Parmesan tipa siers
50 g sviests
1 gab. ola
2 gab. ķiploka daiviņas
200 ml sarkanvīns
120 ml piens
*** sāls
*** malti pipari
Gatavošanas laiks 1 h. Maltīte sanāks 3-4 ēdājiem.
PAGATAVOŠANAS GAITA
Olu sakuļ ar pienu un tajā izmērcē maizi. Sablendē, lai viendabīgs. Pievieno sīki sarīvētu sieru, tējkaroti sāls, maltus piparus, rīvētu ķiploku.
Pievieno gaļu un rūpīgi samīcam.
No gaļas masas veido nelielas, tējkarotes izmēra bumbiņas. Tās uz pannas, nelielā eļļas daudzumā apbrūnina no visām pusēm.
Pannā pie gaļas bumbiņām pielej vīnu un uz straujas uguns novāra pusi šķidruma. Pieber brūklenes, mazliet sāls, karoti cukura un sviestu.
Visu pannā sakausē, saskalina, sajaucina, sašūpina skaistā mērcē, kurā apviļājas gaļas bumbiņas. Pasniedz ar spagetti vai jebkurām citām mīļām piedevām.
PADOMI
Mērcei pievienojamais cukura daudzums atkarīgs no vīna garšas. Ja negribas pievienot vīnu, to var aizstāt ar smalcinātiem konservētiem tomātiem.
Comments