top of page

BRIEŽA GAĻAS BUMBIŅAS


Brieža gaļas bumbiņas
Brieža gaļas bumbiņas

Brieža malto gaļu ir ļoti viegli gatavot, jo tā ir tik aromātiska un nav nepieciešams daudz garšvielu. Tā ir arī liesa, tādēļ pievienojams pieniņš ar maizi. Ja gribas, var piemalt cūkas pavēderes gabaliņu vai pievienot sīki sagrieztu bekonu.

Garlaicīgākais process ir bumbiņu saveidošana, tomēr ar krietnu devu pacietības vai papildu darbaspēku ir paveicams arī tas. Nolieciet blakus bļodiņu ar aukstu ūdeni; pa laikam samitrinātas rokas procesu atvieglo.


SASTĀVDAĻAS
Brieža gaļas bumbiņas | Sastāvdaļas
Brieža gaļas bumbiņas | Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:

500 g Savvaļas medījumi brieža maltā gaļa

100 g maize

100 g brūklenes

80 g Parmesan tipa siers

50 g sviests

1 gab. ola

2 gab. ķiploka daiviņas

200 ml sarkanvīns

120 ml piens

*** sāls

*** malti pipari


Gatavošanas laiks 1 h. Maltīte sanāks 3-4 ēdājiem.


PAGATAVOŠANAS GAITA
Brieža gaļas bumbiņas | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas bumbiņas | Pagatavošanas gaita

Olu sakuļ ar pienu un tajā izmērcē maizi. Sablendē, lai viendabīgs. Pievieno sīki sarīvētu sieru, tējkaroti sāls, maltus piparus, rīvētu ķiploku.

Pievieno gaļu un rūpīgi samīcam.


Brieža gaļas bumbiņas | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas bumbiņas | Pagatavošanas gaita

No gaļas masas veido nelielas, tējkarotes izmēra bumbiņas. Tās uz pannas, nelielā eļļas daudzumā apbrūnina no visām pusēm.


Brieža gaļas bumbiņas | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas bumbiņas | Pagatavošanas gaita

Pannā pie gaļas bumbiņām pielej vīnu un uz straujas uguns novāra pusi šķidruma. Pieber brūklenes, mazliet sāls, karoti cukura un sviestu.


Brieža gaļas bumbiņas | Pagatavošanas gaita
Brieža gaļas bumbiņas | Pagatavošanas gaita

Visu pannā sakausē, saskalina, sajaucina, sašūpina skaistā mērcē, kurā apviļājas gaļas bumbiņas. Pasniedz ar spagetti vai jebkurām citām mīļām piedevām.


PADOMI
  • Mērcei pievienojamais cukura daudzums atkarīgs no vīna garšas. Ja negribas pievienot vīnu, to var aizstāt ar smalcinātiem konservētiem tomātiem.

47 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page