top of page

BRIEŽA FILEJAS TARTARS


Brieža filejas tartars
Brieža filejas tartars

Brieža filejas tartars #briežatartars šķiet tipisks restorānu ēdiens, lai gan tas ir pavisam viegli pagatavojams arī mājās. Galvenais - izvēlēties kvalitatīvu, svaigu gaļu. Ja neesiet pārliecināti par gaļas gabala izvēli, ņemiet fileju - ar to praktiski nav iespējams kļūdīties: samtaini maigā šķiedra ir izcili piemērota šim ēdienam.


SASTĀVDAĻAS
Brieža filejas tartara sastāvdaļas
Brieža filejas tartara sastāvdaļas

300 g Savvaļas medījumi brieža fileja

2 gab. paipalu olas

3-4 gab. marinēti gurķīši (nelieli)

1 gab. šalotes sīpols

1 ēdk. kaperi

1/2 ēdk. sinepes

1 ēdk. pētersīļi (kapāti)

1 ēdk. olīveļļa

pēc garšas sāls, pipari


PAGATAVOŠANAS GAITA
Sagatavo brieža fileju
Brieža filejas tartara pagatavošanas gaita

Fileju rūpīgi attīra no cīpslām un plēvēm. Nomazgā, nosusina un liek atdzesēties - tas padara gaļu stingrāku un līdz ar to vieglāk sagriežamu.

Gaļu sagriež 3-5 mm biezās šķēlēs.

Šķēlītes sagriež strēmelēs.

Strēmeles - sīkos kubiņos. Ieliek ledusskapī, kamēr sagatavo pārējos produktus.


Sagriež sīpolus, gurķīšus, kaperus, pētersīļus
Brieža filejas tartara pagatavošanas gaita

Sīpolu un marinētos gurķīšus sagriež ļoti mazos kubiņos.

Kaperus un pētersīļus sīki sakapā.


Rūpīgi samaisa sastāvdaļas
Brieža filejas tartara pagatavošanas gaita

Liek bļodā sagriezto gaļu, pievieno sīpolus, kaperus, pētersīļus, puskaroti sinepju, olīveļļu. Sasāla un sapiparo. Visu rūpīgi samaisa un pagaršo, vai kā netrūkst.

Pasniedz uzriez, virspusi rotājot ar jēlas olas dzeltenumu.


PADOMI
Brieža filejas tartaru pasniedz ar grauzdētu maizīti un zaļumiem
Brieža filejas tartara pagatavošanas padomi
  • Pie tartara var pasniegt grauzdētu maizīti, zaļumus, citreiz majonēzi vai īpašu tartara mērci, Parmesan siera plēksnītes.

  • Lielākais izaicinājums ir gaļas sagriešana. Noturiet to ledusskapī līdz pēdējam brīdim, atdzesēta tā būs stingrāka. Var izmantot arī šādu tehniku: gaļu sagriež šķēlītēs, izliek uz pārtikas plēves vienā kārtā, pārsedz un ieliek saldētavā uz 10 minūtēm. Tad to sagriezt būs pavisam viegli. Tomēr labāk uzticēties asam nazim un griezt svaigu.

  • Pavisam klasiski tartara gaļai nejauc klāt daudz piedevu - sāls, pipari, mazliet eļļas un pārējās piedevas ieņem vietu blakus uz šķīvja un tiek lietotas pēc ēdāja gaumes. Bet ir receptes, kur gaļai pievieno arī majonēzi. Tā ka šo varētu uzskatīt par gaumes jautājumu. Bet neļaujieties ietekmēties - gatavojiet tā kā jums garšo un lieciet klāt tik daudz produktu, cik vēlaties. Galvenais ir, lai tas viss sagādā prieku! Lai sanāk un labi garšo!

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page