Brieža gaļas burgers ir ļoti demokrātisks ēdiens - te nav stila etiķetes vai nepārkāpjamu likumu. Galvenais, lai gaļa sulīga, maizīte svaiga un tas ir piepakots ar visām jūsu mīļākajām lietām. Nepatīk sīpoli?- Izmetam! Garšo paprika?- Liekam iekšā!
SASTĀVDAĻAS
320 g Savvaļas medījumi brieža maltā gaļa
2 gab olu dzeltenumi
200 g bekons
2 gab ķiploka daiviņas
1 tējk. sāls
1 tējk. tabasco mērce
1 gab tomāts
1 gab marinēts gurķis
2 šķeles siers (labi kūstošs)
2 gab burgera maizīte pēc izvēles
zaļumi
Sīpolu marinādei
60 g cukurs
60 g etiķis 9%
1 gab sarkanais sīpols
Mērcei
2 ēdk. barbekjū mērce
2 ēdk. majonēze
½ tējk. kumīns
PAGATAVOŠANAS GAITA
Iemarinējam sīpolus. Uzvāra 200 ml ūdens kopā ar 5 g sāls un 60 g cukura. Noņem no uguns, pieliek 60 g 9% etiķa un iemet ripiņās sagrieztu sīpolu. Ļauj atdzist.
Pagatavojam mērci. Sajauc 2 ēdk. barbekjū mērces ar 2 ēdk. jūsu iecienītās majonēzes. Iepurina pustējkaroti apgrauzdēta, malta kumīna un samaisa. Noliek malā līdz burgera konstrukcijas darbam.
4 šķēles bekona uz pannas smuki apcep līdz kārdinošam kraukšķīgumam.
Sīki sagriež pārējo bekonu, pievieno malto gaļu, sāli, tabasco, olu dzeltenumus un rīvētu ķiploku. Kārtīgi samīca.
No gaļas masas izveido 2 plakanas kotletes un uz pannas / grila cep saskaņā ar jūsu vēlmēm par rare (pusjēls) / medium (vidēji izcepts) / well done (pilnībā izcepts) gatavību.
Uz gatavas gaļas uzliek bagātīgu šķēli siera un ieliek krāsnī grila režīmā līdz siers burvīgi uzburbuļojas. Sagriež šķēlēs tomātu un marinētu gurķi.
PADOMI
Brieža (maltās) gaļas gadījumā svarīgi ir, lai tā nebūtu sausa. Tāpēc nozīmīgs ir bekona treknumiņš vai pat piemalts cūkas vēdera gabaliņš. Ja galīgi nav pie rokas - pierīvējiet skaidiņās aukstu sviestu - arī nostrādās.
Maizes izvēle pilnībā jūsu ziņā. Briošs, graudu maizīte, veikalos nopērkamā burgeru maizīte vai pat gabalos griezta bagete - kas vien labāk garšo. Griezuma pusi var drusku apsmērēt ar sviestu un uzmest uz pannas vai grila, vai cepeškrāsnī. (Tikai nepārkaltējiet!)
Comments