top of page

BRIEŽA GAĻAS BURGERS


Brieža gaļas burgers
Brieža gaļas burgers

Brieža gaļas burgers ir ļoti demokrātisks ēdiens - te nav stila etiķetes vai nepārkāpjamu likumu. Galvenais, lai gaļa sulīga, maizīte svaiga un tas ir piepakots ar visām jūsu mīļākajām lietām. Nepatīk sīpoli?- Izmetam! Garšo paprika?- Liekam iekšā!

SASTĀVDAĻAS
Sastāvdaļas brieža gaļas burgera pagatavošanai
Sastāvdaļas brieža gaļas burgera pagatavošanai

320 g Savvaļas medījumi brieža maltā gaļa

2 gab olu dzeltenumi

200 g bekons

2 gab ķiploka daiviņas

1 tējk. sāls

1 tējk. tabasco mērce

1 gab tomāts

1 gab marinēts gurķis

2 šķeles siers (labi kūstošs)

2 gab burgera maizīte pēc izvēles

zaļumi


Sīpolu marinādei

60 g cukurs

60 g etiķis 9%

1 gab sarkanais sīpols


Mērcei

2 ēdk. barbekjū mērce

2 ēdk. majonēze

½ tējk. kumīns


PAGATAVOŠANAS GAITA
Iemarinē sīpolus
Brieža gaļas burgera pagatavošanas gaita

Iemarinējam sīpolus. Uzvāra 200 ml ūdens kopā ar 5 g sāls un 60 g cukura. Noņem no uguns, pieliek 60 g 9% etiķa un iemet ripiņās sagrieztu sīpolu. Ļauj atdzist.


Tiek pagatavota mērce
Brieža gaļas burgera pagatavošanas gaita

Pagatavojam mērci. Sajauc 2 ēdk. barbekjū mērces ar 2 ēdk. jūsu iecienītās majonēzes. Iepurina pustējkaroti apgrauzdēta, malta kumīna un samaisa. Noliek malā līdz burgera konstrukcijas darbam.

Tiek apcepts bekons
Brieža gaļas burgera pagatavošanas gaita

4 šķēles bekona uz pannas smuki apcep līdz kārdinošam kraukšķīgumam.

Sīki sagriež pārējo bekonu, pievieno malto gaļu, sāli, tabasco, olu dzeltenumus un rīvētu ķiploku. Kārtīgi samīca.


Veido brieža gaļas burgera kotletes
Brieža gaļas burgera pagatavošanas gaita

No gaļas masas izveido 2 plakanas kotletes un uz pannas / grila cep saskaņā ar jūsu vēlmēm par rare (pusjēls) / medium (vidēji izcepts) / well done (pilnībā izcepts) gatavību.


Uz brieža burgera gaļas liek pārējās sastāvdaļas
Brieža gaļas burgera pagatavošanas gaita

Uz gatavas gaļas uzliek bagātīgu šķēli siera un ieliek krāsnī grila režīmā līdz siers burvīgi uzburbuļojas. Sagriež šķēlēs tomātu un marinētu gurķi.


PADOMI
Tiek veidotas brieža gaļas burgera kārtas
Brieža gaļas burgera pagatavošanas padomi
  • Brieža (maltās) gaļas gadījumā svarīgi ir, lai tā nebūtu sausa. Tāpēc nozīmīgs ir bekona treknumiņš vai pat piemalts cūkas vēdera gabaliņš. Ja galīgi nav pie rokas - pierīvējiet skaidiņās aukstu sviestu - arī nostrādās.

  • Maizes izvēle pilnībā jūsu ziņā. Briošs, graudu maizīte, veikalos nopērkamā burgeru maizīte vai pat gabalos griezta bagete - kas vien labāk garšo. Griezuma pusi var drusku apsmērēt ar sviestu un uzmest uz pannas vai grila, vai cepeškrāsnī. (Tikai nepārkaltējiet!)


97 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page