Brieža gaļa ir lieliska šim ēdienam! Trīs vaļi, uz kā balstās šis ēdiens ir: nūdeles, gaļa un mērce. Dārzeņi, rieksti un sēnes ir tikai fons, kuru izvēlaties saskaņā ar sava ledusskapja saturu.
Olu nūdeles ir ātri un viegli pagatavojamas - atliek tās vien pārliet ar vārošu ūdeni, dažas minūtes paturēt un - gatavs!
SASTĀVDAĻAS
Sastāvdaļas:
500 g Savvaļas medījumi brieža šķiņķis
350 g olu nūdeles
100 g sēnes
50 g indijas rieksti
1 gab. paprika
1 gab. burkāns
*** maurlociņi
Mērcei:
4 ēdk. sojas mērce
2 ēdk. grauzdēta sezama eļļa
1 ēdk. cukurs
1 ēdk. laima sula
4 gab ķiploka daiviņas
*** ingvers
Gatavošanas laiks 1 h. Maltīte sanāks 3-4 ēdājiem.
PAGATAVOŠANAS GAITA
Lai pagatavotu mērci, krūzē lej sezama eļļu, sojas mērci, laima sulu. Pieliek ķiploku, kārtīgu gabalu nomizota ingvera un cukuru. Visu sablendē.
Izmantosim sarkanos burkānus. Bet noderēs jebkura cita veida burkāni. Arī sēņu izvēle pilnībā atkarīga no jums. Receptē izmantojam šimeji sēnītes, bet tik pat labi variet izmantot arī šampinjonus. Saujiņa pirmo gaileņu - būtu pavisam ekskluzīvi!
Šoreiz izmantojam Savvaļas medījumi brieža šķiņķi , bet izmantojama arī karbonāde vai pat filejas gabals. Gaļu atbrīvo no plēvēm, cīpslām un sagriež strēmelītēs. Sēnes notīra un sagriež kumosa izmēra gabalos. Burkānus ar rīvi vai precīzu roku darba palīdzību sagriež salmiņos. Indijas riekstus apgrauzdē krāsnī. Papriku sagriež salmiņos. Maurlociņus sagriež izmērā pēc jūsu izvēles.
Nūdeles pārlej ar verdošu ūdeni un ļauj pastāvēt 10 minūtes, tad nokāš.
Uzkarsē pannu ļoti karstu. Mazā eļļas daudzumā apcep gaļu. Izņem no pannas un noliek malā. Tad pannā liek papriku, sēnes, burkānus un ātri apcep. Dārzeņiem jābūt kraukšķīgiem, nevajag pārcept. Liek atpakaļ gaļu un pievieno mērci. Kārtīgi izmaisa.
Pievieno nūdeles un samaisa. Iejauc riekstus un maurlociņus. Pasniedz nekavējoties, jo nūdeles ātri atdziest. Ja esiet asu ēdienu cienītājs, pievienojiet apcepamajiem dārzeņiem smalki sagrieztu čili.
PADOMI
Šī ēdiena galvenā būtība ir saglabāt katra produkta individuālās īpašības un struktūru. Tādēļ nepieciešama kārtīgi uzkarsēta panna, kas apbrūnina katru produktu, neļaujot sasulot un visam pārvērsties sautējumā.
Brieža gaļa ir lieliska šim ēdienam! Izmantojot šķiņķi, tas pilnībā jāatbrīvo no plēvēm un cīpslām. Ātra apcepšana paturēs gaļā sulīgumu, struktūru un garšu.
Ja esiet asu ēdienu cienītājs, pievienojiet apcepamajiem dārzeņiem smalki sagrieztu čili.
Comments